Когато управляваше, българските енергийни дружества бяха на печалба. Всички връзки със

...
Когато управляваше, българските енергийни дружества бяха на печалба. Всички връзки със
Коментари Харесай

Депутат от ГЕРБ: При нашето управление, българските енергийни дружества бяха на печалба


" Когато управляваше, българските енергийни сдружения бяха на облага. Всички връзки със прилежащи страни се развиваха, изграждаха се нови и се усъвършенстваха софтуерно. Сега към този момент може да има реверсивно прекосяване на газ - от разнообразни снабдители и страни. През тръбите може да тече размер от 40 милиарда куб метра годишно, 15 пъти повече от нужния за потреблението. Вземаме и милиарди левове от директно преминаване от " Газпром ". Това съобщи Александър Иванов, народен представител от - Съюз на демократичните сили за " Твоят ден " по NOVA NEWS.

Той прикани да реши казуса с доставките на газ без медиатори. " Някой е намерил тази " врътка ", нови компании да се настанят в енергийната система на България и българските жители да заплащат на тях по-скъпия газ поради комисиони на медиатори. Властта лъже българите ", разяснява той.

По думите му газ ще има, евентуално отново от Русия, въпросът е на каква цена. " Другите страни в Европа откриха решение - да заплащат посредством схемата с превалутиране. Притеснително е да нямаме опция и ние да го вършим. България има контракт, който обезпечава нашите потребности от газ. Само се дават обещания, само че всичко ще става по-скъпо ", акцентира Иванов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР